Üdvözöl a Tanárakadémia.hu
   
Magunkról

· Céljaink
· Alapszabályunk
· Pro Educanda Iuventute díjasok
· Tantárgyi kollégiumaink
· Jelentkezési Lap

· Projectjeink:
·· Olvasási project
·· Személyiségfejlesztő
·· Módszertani project

· Hír archívum

· Linkajánló

Menü
· Főoldal
· Belépés
· Keresés

Linkajánló


English VersionTámogatóinkBalatonfüredi ''Gond és kihívás'' konferencia

Tanulási, magatartási problémák az iskolában – erről a témáról tartotta Gond és kihívás című konferenciáját a Tanárakadémia május 17-18-án Balatonfüreden, a Hotel Marinában.
A kellemes környezetben igen tartalmas előadásokat hallgathatott a mintegy 80 főnyi érdeklődő: elmélet és gyakorlat egyaránt a terítéken szerepelt.Mindannyiuk nevében köszönetet mondhatunk a szervezés oroszlánrészét vállaló Veszprém megyei szekciónak és az eseményt támogató Nemzeti Tankönyvkiadónak.Várdai Márta, a Pozitív Egyesület vezetője a tanulási-magatartási zavarokkal küzdő gyerekek helyzetéről beszélt, különös tekintettel az integráció mai állásáról.Németh Péter a Veszprém megyei helyzetképet vázolta fel a résztvevőknek: amit Várdai Mártától országos körképként megtudtunk, annak helyi vetülete tárult fel a második előadásban.Konkrét példákkal Kozma Szabolcs gyógypedagógus szolgált, aki a győrújbaráti iskola befogadó gyakorlatáról beszélt. Pap Józsefné és Jeney Zoltánné előadásából ugyancsak sokat meríthettek, akik gyakorlati ötleteket, meglátásokat vártak a konferenciától.Konkrét, gyakorlatközeli módszertannal ismertetett meg minket Bálintné Lipp Terézia is, Kooperatív technikák a magyarórán címmel.A második nap Simonné Zachár Anna pápai pszichopedagógus előadásával kezdődött: Problémás gyerekek az iskolában. (Az előadás kivonata itt olvasható)Dr. Gőbel Orsolya egyetemi adjunktus előadása (Érzelmek és társas kapcsolatok gazdagodása a játékban) önmagában is felejthetetlen élményt jelentett, s haszna minden bizonnyal megjelenik majd a pedagógusok mindennapi munkájában.Remeczné Komár Gabriella, a Nemzeti Tankönyvkiadó főszerkesztője a speciális tankönyveknek az oktatásban betöltött szerepéről beszélt, Boldizsár Gizi pedig a művészetterápia lehetőségeiről. (Az előadáson vetített bemutató, ide kattintva megtekinthető.)

A konferencia szünetében rendkívüli, kihelyezett ülést tartott a Tanárakadémia elnöksége. Az ülésen az elnökség döntést hozott a 2007. évi „Pro Educanda Iuventute” díj kitüntetettjeiről. A díjak átadására a nyári időszak kiemelkedő pedagógustanácskozásain kerül majd sor.
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Hírek
· Írta: centa


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Hírek:
Hasznos oldalak Nyomtatható változat Nyomtatható változat