Üdvözöl a Tanárakadémia.hu
   
Magunkról

· Céljaink
· Alapszabályunk
· Pro Educanda Iuventute díjasok
· Tantárgyi kollégiumaink
· Jelentkezési Lap

· Projectjeink:
·· Olvasási project
·· Személyiségfejlesztő
·· Módszertani project

· Hír archívum

· Linkajánló

Menü
· Főoldal
· Belépés
· Keresés

Linkajánló


English VersionTámogatóinkTanárakadémiai kitüntetésben részesült: Antalné Szabó Ágnes

Május 26-án, szombaton okos tekintetű, boldog izgatottságban gyülekező gyerekek sokasága vette birtokba az ELTE BTK Múzeum körúti épületegyüttesét. Tizedik alkalommal került sor a Simonyi Zsigmond Helyesírási Versenyre. A jubileumi esemény alkalmával a tanárakadémia Vörösmarty-éremmel és Pro Educanda Iuventute díjjal tüntette ki a verseny létrehívóját, odaadó szervezőjét, Antalné Szabó Ágnest.


Antalné Szabó Ágnes tanárnő alapította és immár 10 éve fáradhatatlan lelkesedéssel, energiát nem kímélve szervezi, rendezi a Simonyi Zsigmond helyesírási versenyt, amely több szempontból is jelentős.
Jelentős, mert a versenyben több ezer kisdiák vesz részt, hiszen mire valaki eljut a Kárpát-medencei döntőre, addig két fordulón kell társainak bebizonyítania, hogy ő a legjobb. Ezeknek az elődöntőknek a feladatlapjait is a tanárnő állítja minden évben össze. És nem egyszer ő maga személyesen is ellátogat egy-egy versenyhelyszínre, ahol a résztvevő tanároknak szakmai előadást tart.

Fontos ez a verseny, mert nemcsak az anyaország diákjai mérhetik össze tudásukat, hanem a határon túli kisdiákok is képviseltethetik rajta magukat.

A verseny népszerűségét bizonyítja az is, hogy Antalné Szabó Ágnes odaadó munkájának köszönhetően már állandó támogatói vannak. A verseny saját honlapját is megtaláljuk, sőt több kiadvány tartalmazza a feladatlapokat, tollbamondásokat, melyeket a tanárnő által írt hasznos, új szemléletet tükröző módszertani tanulmányok egészítenek ki.

A verseny ugyan gyerekeknek szól, de nem csak nekik élmény. Izgalmas, szép és persze sok-sok fáradságos órát jelent annak a hallgatói csoportnak is, akik a tanárnő kedves, de határozott irányításával már a verseny előtt több héttel elkezdik előkészíteni, megszervezni ezt a napot. És mindenképpen hasznos azoknak a tanárkollégáknak, akik elkísérik tanítványaikat erre a nagy megmérettetésre, hiszen ők, amíg a gyerekek dolgoznak, addig hasznos és értékes szakmai előadásokat hallgathatnak.

A „Simonyi” mára már fogalommá vált, és hogy ez így lett, az mindenképpen Antalné Szabó Ágnes önzetlen, kitartó munkájának köszönhető.

Kapcsolódó link:
maimagy.web.elte.hu/simonyi


 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Hírek
· Írta: centa


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Hírek:
Hasznos oldalak Nyomtatható változat Nyomtatható változat