Üdvözöl a Tanárakadémia.hu
   
Magunkról

· Céljaink
· Alapszabályunk
· Pro Educanda Iuventute díjasok
· Tantárgyi kollégiumaink
· Jelentkezési Lap

· Projectjeink:
·· Olvasási project
·· Személyiségfejlesztő
·· Módszertani project

· Hír archívum

· Linkajánló

Menü
· Főoldal
· Belépés
· Keresés

Linkajánló


English VersionTámogatóinkMegszülettek a zsűri döntései az Irodalmi pályázat alkotásairól

Megszülettek a zsűri döntései az Irodalmi pályázat alkotásairól, így az eredményeket immár közzétehetjük. Tizennégy iskola tizenhat csapata indult a versenyen 3-3 pályaművel, vetíthető bemutatókkal, különböző irodalmi és kultúrtörténeti témakörökben. Szinte mindegyik alkotás magas fokú esztétikai érzékről, élénk kulturális érdeklődésről és erős tanári támogatottságról tanúskodott, így voltaképpen valamennyien jutalmat érdemelnének.Egyesületünk igyekszik is valamiképpen azokra is figyelni, akik most nem értek el dobogós eredményt, ezért a következő hetek folyamán minden indulónak és minden felkészítő tanárnak elismerő oklevelet küldünk, alkotásaikat pedig közzétesszük az egyesület honlapján. Ugyanakkor a legjobbak mindenképpen méltók arra, hogy kiemeljük őket a többiek közül, hiszen minden versengésnek ez a lényege. Lássuk hát a helyezetteket, akiket rövidesen levélben értesítünk a díjátadás helyéről és idejéről!

1. díj: Ládi Zsuzsa a karcagi Gábor Áron Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola képviseletében; felkészítő tanára: Selmeczi Edit.
2. díj: Polyák Krisztina, Forgó Fruzsina és Sánta Kinga a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium képviseletében; felkészítő tanáruk: Fazekas Csaba.
3. díj: Palkovics Bálint, Poczok Norbert és Slézia Péter az egri Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium képviseletében; felkészítő tanáruk Kovács Ottóné – Kovács Mária.

Alkotásaik fő erényeként a bíráló bizottság több dolgot is kiemelt. Nagyra értékeltük, hogy a szöveges diák vázlatszerűek voltak, nem pedig folyamatos, apró betűs szövegek, hiszen ez utóbbiak a vetített előadásra nem alkalmasak, a lényeget nem emelik ki, és az olvasást, áttekintést is megnehezítik. Fontos értékelési szempont volt az is, hogy a szerteágazó témákból sikerült-e kiemelni a kulcsgondolatokat, hiszen mindenütt a bőség zavarával kellett megbirkózni. Azt is vizsgáltuk és értékeltük, mennyire áll összhangban az animáció és a háttér díszítése a tartalommal; olvasható marad-e a szöveg a grafikus elemektől, vagy netán zavarja és nehezíti az értelmezést a túlzott színpompa. Természetesen értékelési szempont volt a közölt ismeretek megbízhatósága, tartalmi hitelessége is.

Mindezek a szempontok segítettek a legjobbak kiválasztásában, ám ismételten le kell szögeznünk az összes pályázó nagyszerű teljesítményét. Bízunk benne, hogy a további fordulókban ők is dobogóra kerülnek!

Mindenkinek gratulálok a bíráló bizottság és a Tanárakadémia nevében, a pedagógusoknak pedig külön köszönöm áldozatos munkájukat!

Valaczka András
elnök

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Hírek
· Írta: centa


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Hírek:
Hasznos oldalak Nyomtatható változat Nyomtatható változat