Üdvözöl a Tanárakadémia.hu
   
Magunkról

· Céljaink
· Alapszabályunk
· Pro Educanda Iuventute díjasok
· Tantárgyi kollégiumaink
· Jelentkezési Lap

· Projectjeink:
·· Olvasási project
·· Személyiségfejlesztő
·· Módszertani project

· Hír archívum

· Linkajánló

Menü
· Főoldal
· Belépés
· Keresés

Linkajánló


English VersionTámogatóinkAz olvasáskultúra fejlesztése, az olvasás népszerűsítése Egerben

November 13-án nagy sikerű és rendkívül igényesen megszervezett irodalmi programra került sor Egerben, a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnáziumban. Az intézmény TÁMOP forrásból olyan délutánt szervezett a tanulók részére, amely valóban közelebb vitte őket az olvasáshoz. A zsűri munkájában és a kísérőtanároknak tartott előadáson a CENTA is képviseltette magát...A program szervezése a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár vezetésével zajlott, a verseny hivatalos neve Gárdonyi Géza emlékére szervezett vetélkedő volt. A verseny résztvevői az általános iskolák 5-8. osztályos diákjaiból szervezett 4 fős csapatok voltak, akik igen lelkesen és ügyesen vettek részt az erőpróbában. A verseny izgalmas sajátossága volt, hogy a tanulók 6 állomáshelyen, a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnáziumban oldottak meg változatos, kreatív és kompetenciafejlesztő feladatokat.

Voltak azonban olyan feladatik is, amelyekkel már előre kellett készülniük. Menetlevelet készítettek például, amelyen feltüntették csapatuk nevét, tagjait, a 6 állomáshelyet. A menetlevelet tetszőleges technikával díszíthették, illusztrálhatták az Egri csillagok című regény alapján.A verseny csúcspontjaként a csapatok egy szabadon választott jelenetet adtak elő az Egri csillagok című regényből a gimnázium dísztermének színpadán. Ehhez az eszközöket, kiegészítőket, jelmezeket ugyancsak előzetesen készítették el.

A háromtagú zsűri tagjai a következők voltak: Jókai Anna írónő, Szalainé Király Júlia irodalomtörténész, muzeológus, Valaczka András tankönyvszerző, a CENT elnöke. A verseny ideje alatt a kísérő tanárok a zsűri tagjainak előadásán és a velük szervezett kötetlen beszélgetésen vehettek részt.

Az olvasás iskolai problematikájáról elhangzott előadás vázlata letölthető itt! (Olvasás és internet című bemutató)


 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Hírek
· Írta: centa


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Hírek:
Hasznos oldalak Nyomtatható változat Nyomtatható változat