''Nem szakrendszerű'' - a gyakorlatban: beszámoló az egri konferenciáról
Dátum: December 28, Friday, 14:20:59
Téma: Hírek


Két napos konferencián vitattuk meg a jövő szeptembertől induló nem szakrendszerű képzés nehéz kérdéseit Egerben, a Hotel Flórában. A tanácskozáson főként intézményvezetők és helyetteseik vettek részt, de szép számban voltak jelen szaktanárok, munkaközösség-vezetők is – összességében mintegy százan. A program legsikeresebb része kétségtelenül a fórum volt, amelyen ki-ki elmondhatta, hogyan értelmezi az új előírást, és ötleteket adhatott kollégáinak a zökkenőmentes kivitelezéshez.
A tanácskozás a terv két szakavatott ismerőjének előadásával kezdődött. Korányi Margit és Sütő István nemcsak az elméletet ismertette, hanem gyakorlati ötleteket is megfogalmazott és bemutatott.
Élénk érdeklődést keltett a hír, hogy a Nemzeti Tankönyvkiadó két új sorozatot is indít az új típusú oktatás támogatása érdekében. A „Rajt” sorozatot Hámoriné Hárs Ildikó és Bánné Ancsa-Molnár Beáta, az „Iránytű” című tankönyvcsaládot pedig Pukli István mutatta be a hallgatóságnak.
A második napon módszertani előadások következtek. Hofbauer József tanácsadó szerkesztő az NTK új, differenciáló füzeteit ajánlotta a résztvevők figyelmébe (Jobb leszek...! Sorozat), Valaczka András pedig a Tartalomközpontú oktatás kapcsán arra figyelmeztetett, nehogy a fürdővízzel együtt a gyereket is kiöntsük: nehogy megfeledkezzünk a nevelés fontosságáról a kompetenciák folytonos sulykolása közben.


A cikk tulajdonosa: Tanárakadémia.hu
http://tanarakademia.wplanet.hu/

A cikk webcíme:
http://tanarakademia.wplanet.hu//modules.php?name=News&file=article&sid=50