Konferencia és közgyűlés
Dátum: February 24, Wednesday, 14:11:08
Téma: Hírek


2010. február 20-án közel száz fő részvételével tartotta meg közoktatási konferenciáját és közgyűlését egyesületünk. A Nemzeti Tankönyvkiadó székházában tartott rendezvényen zsúfolásig megtelt a konferenciaterem, s a visszajelzések szerint a résztvevők jól is érezték magukat.

Csapó Benő professzor előadása a mai hazai közoktatás szinte minden problémagócát érintette, de – tegyük hozzá – nemcsak érintette, hanem az összes nehézséggel kapcsolatban meg is fogalmazta az egyszerű, józan paraszti ésszel is megérthető kiút mibenlétét.Helyzetértékelésének középpontjában az oktatás kiszélesedése, a mind több tanulót és hallgatót befogadó intézmények s az ebből eredő – pozitív és negatív -következmények elemzése állt. Érzékletes és életközeli példákkal mutatta be, hogyan reagálhatunk jól a kialakult helyzetre, s milyen cselekvési tervek mentén alakíthatjuk pozitív pedagógiai munkává a nehézségeket.

Vass Vilmos előadása a bizalom pedagógiájának mibenlétét világította meg. Olyan tünetekre világított rá, amelyeket mindannyian érzünk, de a homályos érzések kikristályosításához nagyon is jól jött világos elemzésének logikája.A két előadást követően tantárgyi szekciókban osztották meg egymással tapasztalataikat a pedagógusok, s az egyesületi munka tantárgyi kollégiumainak terveit fogalmazták meg a 2010-es évre. A munkatervek alapján bizton remélhetjük, hogy nagyonis hamar láthatók lesznek honlapunkon az irodalom mellett a többi tantárgy digitális anyagai is, és kifejezetten izgalmasnak ígérkező tantárgyi konferenciákra is sor kerül majd. Utolsó programpontként megtartottuk az egyesület közgyűlését is, több mint harminc új tag részvételével.A tantárgyi kollégiumok vezetésére az elnökség a következő kollégákat kérte fel:Fabó Katalin (matematika),Csepela Jánosné (történelem),Bálintné Lipp Terézia (magyar nyelv és irodalom),Teiermayer Attila (fizika),Csermák Mihály (kémia),Deák Márta (földrajz) és Treiber Pálné (biológia).

Köszönjük, hogy vállalkoztak a feladatra, és sok sikert kívánunk munkájukhoz! Egyben honlapunk minden kedves látogatóját is invitáljuk: lépjenek be egyesületünk új tantárgyi közösségeibe, és segítsenek közzétett munkáikkal kartársaiknak! Így mindannyian egymásnak segíthetünk, hiszen a fiókokban lappangó tananyagokból – ha közétesszük őket – mi magunk is meríthetünk.

A cikk tulajdonosa: Tanárakadémia.hu
http://tanarakademia.wplanet.hu/

A cikk webcíme:
http://tanarakademia.wplanet.hu//modules.php?name=News&file=article&sid=73